nieuws

Zwitserleven betaalt mee aan masseur

Archief

Zwitserleven biedt zijn medewerkers sinds januari van dit jaar een aantal gemaksdiensten aan. Eén van die diensten, de masseur, wordt in het kader van arbeidsomstandigheden, voor een deel door Zwitserleven betaald.

Vorig jaar, tijdens ‘de week van de medewerker’, had Zwitserleven via het bedrijf SwinxX Employee Benefits een aantal gemaksdiensten in huis gehaald.
Medewerkers konden in die week gratis gebruik maken van de bedrijfskapper, de autowasdienst, de masseur, de stomerij, de schoenmaker en de boodschappendienst. Na deze week werd via een enquête gepeild of medewerkers deze gemaksdiensten ook zouden gebruiken als ze ervoor moesten betalen. Het antwoord was positief.
Zwitserleven heeft bij SwinxX een abonnement genomen op de hierboven genoemde gemaksdiensten. De medewerkers betalen de diensten zelf. Zo wordt de bedrijfskapper contant betaald en worden andere diensten verrekend via een rekening. In het kader van goed arbo-beleid neemt Zwitserleven een deel van de kosten van de masseur voor zijn rekening.
Sinds januari kunnen medewerkers via het intranet aangeven van welke dienst(en) ze gebruik willen maken. Medewerkers van de afdeling P&O kunnen op die manier zien wie zich voor welke diensten aanmeldt en welke tijd hiervoor verrekend moet worden met de normale werktijd. Voor bijvoorbeeld de bedrijfskapper wordt een kwartier uitgetrokken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een elektronische prikklok.
Zwitserleven biedt deze gemaksdiensten voorlopig voor één jaar aan. Elk kwartaal wordt het gebruik geëvalueerd. In het eerste kwartaal hebben 137 medewerkers één of meer keren gebruik gemaakt van de gemaksdiensten en zijn er 150 zogenaamde ‘contactmomenten’ geweest.
“Het binden van mensen aan het bedrijf is niet de reden dat we dit doen, maar we hopen uiteraard wel dat dit effect optreed”, zegt P&O adviseur Mirjam Wösten. “Het Zwitserleven-gevoel voor onze eigen mensen.”
Bedrijfskapper
De bedrijfskapper, die ook bij Zwitserleven aan huis komt, is een initiatief van Nathalie Heijmans en Lex den Doop. De Bedrijfskapper biedt zijn diensten aan via SwinxX en via het bedrijf Superserver.
Zwitserleven is op dit moment de enige verzekeraar die deze dienst afneemt voor zijn medewerkers. Gesprekken zijn gaande met Centraal Beheer, ABN Amro en Zilveren Kruis. Andere organisaties die al gebruik maken van de Bedrijfskapper zijn Deloitte & Touche, Sun Microsystems en @home.
De bedrijfskapper als aanvulling op het arbeidsvoorwaardenpakket.

Reageer op dit artikel