nieuws

Zwitserleven

Archief

Klanten van Zwitserleven kunnen voortaan ook beleggen in negentien fondsen van DWS Investments, de fondsbeheerder van Deutsche Bank. De fondsen worden gekoppeld aan de bestaande vermogensbeheer- en levensloopproducten van Zwitserleven, die tot nu toe alleen toegang boden tot Swiss Life-fondsen. Zwitserleven wil de DWS-fondsen ook koppelen aan beleggingsverzekeringen.

Volmacht Dela
Dela heeft een volmacht voor het sluiten van uitvaartverzekeringen verleend aan HB & Partners. Bij dit Nieuwegeinse kantoor werken 24 mensen. HB had al volmachten van Allianz, Fortis ASR, Reaal, Arag en Europeesche.
Bouwfonds
Rabobank heeft de vastgoed- en vermogensbeheeractiviteiten van Bouwfonds overgenomen van ABN Amro. De vastgoedfinanciering van Bouwfonds wordt verkocht aan SNS Reaal. De hypothekentak van Bouwfonds was eerder al samengevoegd met die van ABN Amro Nederland.
T- en U-rendement
Het rendement U, maatstaf voor rentestandkorting en overrentedeling bij levensverzekeringen, is in augustus 3,89%, vijfhonderdste hoger dan in juli. Het vergelijkbare, maar oudere T-rendement komt in augustus net boven de vier procent uit: 4,01%.
Mn Services
Mn Services gaat het vermogensbeheer uitvoeren voor het ondernemingspensioenfonds van Forbo. Het gaat om _ 185 mln. Eerder besteedden de fondsen van Vopak, Yarden en de Mode-, Tapijt- en Textielindustrie dit beheer uit aan Mn Services. Die beheert nu _ 33 mld vermogen en administreert voor 1,1 miljoen mensen (van 33.000 werkgevers) het pensioen.

Reageer op dit artikel