nieuws

Zwijmelen met de Zwolsche

Archief

Zwijmelen met de Zwolsche

“Op de eerste dag al had ze kennis gemaakt met Axel van Bergen. Hij was naar haar toegelopen en vroeg spontaan: ‘Wat doet zo’n mooi meisje op een dag als deze in het ziekenhuis’.” Deze passage staat in de doktersroman ‘Liefdesmedicijn op de ZA-Poli’, een uitgave van (hou u vast) Zwolsche Algemeene Bedrijven.
Het ‘mooie meisje’ is de kleine blonde verpleegster Merel, die met haar donkere collega Annet strijdt om de liefde van dokter Axel. De arts is jong, charmant, knap, energiek, rijdt in een zilvermetallic cabrio en is derhalve een felbegeerde vrijgezel. Hoewel Axel aanvankelijk alleen maar oog lijkt te hebben voor de sexy Annet, kiest hij uiteindelijk voor de ingetogen Merel.
Een beetje aandachtige lezer heeft dat eerder door dan Merel zelf. Op gegeven moment vraagt Axel namelijk aan chef de clinique Anton of er wel goed voor Merel wordt gezorgd. Als Anton antwoordt dat hij zojuist voor alle medewerkers van de poli een ziektekostenverzekering heeft gesloten, vraagt Axel bezorgd (en zo’n vraag kan uitsluitend worden ingegeven door echte liefde): “Toch wel een van de Zwolsche Algemeene?”.
Het slot van deze doktersroman is ontroerend. Lees mee en zwijmel: “Ik houd zo zielsveel van je, Merel. Met jou wil ik er een groot feest van maken. Samen kunnen wij alle stormen doorstaan. Laten wij er voor elkaar zijn, laten wij alles goed verzorgen”. En met een knipoog zei hij er achteraan: “Niemand mag tussen ons komen”. In gedachten voegde Axel er aan toe: ‘Behalve de Zwolsche Algemeene die in een doktersroman alles vertelt over haar nieuwe product, de Ziektekostenverzekering voor MKB’.
Wie niet tot de gelukkigen behoort die van de Zwolsche deze doktersroman kreeg toegestuurd, begrijpt inmiddels wel waar het om gaat. De verzekeraar liet het boekje namelijk maken ter promotie van een ziektekostenverzekering voor het midden- en kleinbedrijf.
Inschrijving NN Trappenloop
NN heeft de inschrijving geopend voor de zevende editie van de Nationale-Nederlanden Trappenloop. Dit letterlijk adembenemende evenement wordt gehouden op zaterdag 21 oktober 2000 in haar gebouw Delftse Poort in het centrum van Rotterdam. Er zijn opnieuw drie categorieën deelnemers: wedstrijdlopers, ING-medewerkers en het intermediair.
Bij de bemiddelaars is regerend kampioen Rachid Ben Meziane van assurantiebedrijf T.A. van den Berg uit Heinenoord. Hij was vorig jaar in deze categorie voor de tweede maal nummer één, met een tijd van 7.21 minuten.
Tussenpersonen die de 1.471 meter inclusief 745 traptreden willen aanvallen, kunnen een deelnameformulier downloaden van NN Infonet of opvragen via e-mail: trappenloop@nn.nl. De beschikbare plaatsen worden verdeeld op volgorde van inschrijving.
Wél met garantie voor de toekomst
Kent u die radioreclame waarin een producent van heipalen een variant heeft gemaakt op de Code Rendement en Risico?
De boodschap is duidelijk, ondanks het gegeven dat de tekst taaltechnisch niet klopt. De commercial van Waalpaal eindigt als volgt: “Bij ons geheide palen geven alle garantie voor de toekomst”.
Moerstaal
Hoe kondigt Spaarbeleg in ons land een renteverhoging op zijn e-rekening aan?: (illustratie)
RESPONS
In deze rubriek maken enkele van onze redacteuren zich de laatste tijd nogal druk over de stiefmoederlijke behandeling van de Nederlandse taal in verzekeringskringen. Een lezer uit het nieuwe polderland reageert hierop als volgt: “Uw verzuchting hoe Jus d’Assurance in het Nederlands vertaald moet worden, is niet meer nodig. Simpel: Assurantiesap.” H. Pals, Almere Naschrift: Hierop past maar één reactie heer Pals: c’est le ton, qui fait la musique.
Goudse sponsort regiosporters
De Goudse ontpopt zich steeds meer als een sportieve verzekeraar. De maatschappij sponsort al enkele jaren voetbalclub Sparta, was onlangs gastheer voor een wereldrecordpoging blindsimultaandammen door Ton Sijbrands en ging recentelijk met assurantievrouwen naar een voetbalinterland van het nationale damesteam.
De maatschappi gaat nu op de regionale toer. Begin september wordt met een symposium het startschot gegeven voor het project Goudse Topsporttalenten’. Dit project is gericht op talentvolle sporters (in de leeftijdscategorie van 14 t/m 21 jaar) uit de regio Gouda. De details van het project worden tijdens dat symposium bekend gemaakt.
Noordhollandse op de Franse toer
De Noordhollandsche van 1816 heeft de Franse nationale feestdag, vrijdag 14 juli, aangegrepen om voor provinciale intermediairrelaties de ‘Open Noordhollandsche Kampioenschappen Jeu des Boules 2000’ te organiseren. Niet minder dan 39 teams deden mee aan dit evenement dat in Heerhugowaard werd gehouden. De trofee werd gewonnen door adviesbureau Wil de Groot uit Warmenhuizen.
Zevenwouden op Schiermonnikoog
Het jaarlijkse uitstapje van de Heerenveense maatschappij Zevenwouden voerde haar tussenpersonen en andere relaties onlangs naar Schiermonnikoog. Onderdeel van de trip naar het waddeneiland vormde een verkenningstocht per fiets. = = = = = = = vijfde kolom: Wee degene die stiekem jusdassurance.nl laat vastleggen!

Reageer op dit artikel