nieuws

Zurich werkt aan lancering van Europese internetverzekeraar

Archief

Het Zwitserse verzekeringsconcern Zurich werkt aan de lancering van een internetverzekeraar die in meerdere Europese landen actief zal worden. In Spanje loopt een proef met het project.

Het in Ierland gevestigde platform Zurich Connect moet in de toekomst, ondersteund door een callcenter in Bratislava (Slowakije), klanten werven in onder meer Duitsland, Zwitserland, Spanje, Italië en Ierland. Maar ook in Nederland is medio 2006 het domein www.zurichconnect.nl door het bedrijf gereserveerd.
In Duitsland is Zurich al actief met directe internetverkoop onder het label DA Direkt. Volgens dagblad Handelsblatt is DA Direkt marktleider onder de internetaanbieders op het gebied van autoverzekeringen.
AXA koopt Britse
internetverzekeraar
AXA neemt Swiftcover.com over, de enige verzekeraar in het Verenigd Koninkrijk die voor 100% zaken doet via internet. De maatschappij, die zelfs geen callcenter heeft, belooft consumenten een besparing van 70% op hun verzekeringspremie. Daarmee is volgens het vakblad Post Magazine een spontane naamsbekendheid opgebouwd van 24%. Swiftcover had eind vorig jaar 120.000 polissen uitstaan, nadat het merk medio 2005 werd gelanceerd via een _ 18 mln kostende reclamecampagne. “We zijn risicodrager voor een deel van de Swiftcover-polissen en kennen derhalve de potentie van de formule”, zegt AXA.

Reageer op dit artikel