nieuws

Zurich waarschuwt voor dalende brandpremies

Archief

Het Nederlandse bijkantoor van Zurich waarschuwt voor de dalende trend die zich in ons land voordoet in het premieniveau van brandverzekeringen

“Onbegrijpelijk en heel onverstandig” zegt manager Max Schönholzer, wijzend op de dit jaar enorm gestegen schadelast. Volgens de Zwitser zijn op omzet gerichte verzekeraars debet aan de premiedalingen. Zurich Schade (65 medewerkers) heeft zo’n 3.500 Nederlandse polissen in de boeken staan, die dit jaar goed zijn voor een premieomzet van bijna € 120 mln, exclusief de € 100 mln van de oude Alpina-portefeuille via Turien & Co. Tweederde van de Zurich-premies is bestemd voor aansprakelijkheidsverzekeringen: voor bedrijven, financiële instellingen, beroepen en bestuurders. De andere takken van sport zijn Brand en Technische Verzekeringen. Vooral in die laatste segmenten wil Zurich groeien. “Maar we moeten voorzichtig zijn”, benadrukt Schönholzer. “Wij stellen winstgevendheid nadrukkelijk boven omzet.” De portefeuille van Zurich International (Nederland) NV wordt, met terugwerkende kracht per 1 januari 2004, overgedragen aan het Nederlandse bijkantoor van Zurich Versicherungs-Gesellschaft. Voortaan lopen alle polissen via één entiteit: Zurich Schade.

Reageer op dit artikel