nieuws

Zurich verwerft indirect belang in NBVA-kantoor Evers

Archief

Zurich wil een 60%-belang verwerven in Algemeen Assurantiekantoor Eijkenhorst (AAE) in Bennebroek, een participatiemaatschappij die onder meer de aandelen in handen wil krijgen van assurantiekantoor Evers in Vleuten. De intentieverklaring voor aan koop van dit kantoor is vorige maand getekend.

Participatiemaatschappij AAE is een nu nog een joint-venture van Glansjoint in Bennebroek, de privéholding van Joep van den Eijkel, en van Odessa Holding in Breukelen, de privéholding van Rik Savelsbergh, tot medio 1997 directeur van de loondienstorganisatie Eerste Hollandsche (Generali). AAE is volledig eigenaar van drie assurantiekantoren: Teeuwen Verzekeringen (zeven medewerkers) in Maasbree, Raadschelders & Partners (drie medewerkers) in Bennebroek, en assurantie- en advieskantoor J.H. de Vries (acht medewerkers) in Apeldoorn. Laatstgenoemd bedrijf is lid van de tussenpersonenorganisatie NBVA.
Evers (23 medewerkers). Dit NBVA-kantoor is nu nog eigendom van Eric Evers (35), zoon van de voormalige voorzitter van de tussenpersonenorganisatie NBVA. De zoon wil zijn bedrijf verkopen in verband met persoonlijke omstandigheden. Hij was de laatste drie maanden al met ziekteverlof thuis. De dagelijkse leiding over het bedrijf wordt sinds enkele weken gezamenlijk uitgeoefend door interim-directeur Savelsbergh en adjunct-directeur Willem van Nijnanten (42).
Rapport
Om de beoogde verkoop van een meerderheidsbelang in AAE aan Zurich mogelijk te maken, heeft Van den Eijkel een analyserapport van deze joint-venture – en daarmee de vier assurantiekantoren – voorgelegd aan de verzekeraar. “De financiering van het meerderheidsbelang in AAE vergt een miljoeneninvestering die binnen twaalf dagen moest worden rond gemaakt om de aankoop van assurantiekantoor Evers te kunnen realiseren. Zurich, waarmee ik veel zaken doe, was in staat om zo snel te reageren.” De Zwitserse verzekeraar neemt op korte termijn een definitief besluit. Van den Eijkel: “Voor eind deze maand moet de kogel door de kerk zijn.”
willen overdragen, aldus Van den Eijkel. “Dit idee draag ik al jaren uit in de markt, maar tot op heden heeft niemand het willen oppakken. Dus doe ik het nu maar zelf, en in Zurich heb ik een verzekeraar gevonden die wil meedenken over zuivere financiële participatie in het intermediair met uitsluitend de aandelen als onderpand. Op termijn kunnen de aandelen geleidelijk worden teruggekocht door het management van dat bedrijf. Een optie is dat AAE een minderheidsbelang kan aanhouden.”

Reageer op dit artikel