nieuws

Zurich stapt niet in assurantiebedrijf AAE

Archief

Zurich neemt geen meerderheidsbelang in Algemeen Assurantiekantoor Eijkenhorst (AAE) in Bennebroek, de participatiemaatschappij die – met financiële steun van Zurich – alle aandelen van assurantiekantoor Evers in Vleuten heeft overgenomen.

AAE is eigendom van Joep van den Eijkel en van Rik Savelsbergh, tot medio 1997 directeur van Generali-dochter Eerste Hollandsche. Het bedrijf bezit nog drie assurantiekantoren: Teeuwen Verzekeringen in Maasbree, Raadschelders & Partners in Bennebroek, en assurantie-en advieskantoor J.H. de Vries in Apeldoorn. Laatstgenoemd kantoor is evenals Evers Assurantiën lid van de NBVA.
Network (DIN), gaat de verkoop van 60% van de aandelen in AAE aan Zurich voorlopig niet door. “Het kan wel 2002 of 2003 worden voor het zover is. Ik heb er ook geen haast mee”, zegt Van den Eijkel. Eerder gaf hij echter aan dat de Zwitserse verzekeraar op korte termijn een aankoopbesluit zou nemen.
In overweging
houdt. “Onze prioriteit is de overname van assurantiekantoor Evers door AAE zo goed mogelijk te begeleiden. Darna zien we wel verder”, zegt algemeen directeur Peter Geytenbeek. Geruchten dat de Zwitserse moeder uit oogpunt van verscherpte rendementseisen terughoudend is met betrekking tot nieuwe investeringen door de Nederlandse dochter, zijn volgens hem uit de lucht gegrepen. “En de acquisitie van Forum dan? Of onze financiering van de Evers-portefeuille. Sinds vorig jaar zijn we juist geschrapt van de watchlist van onze moeder.”
verzekeraar te verbinden aan een assurantiekantoor. Daarom beperkt de maatschappij zich tot financiering van een portefeuille. “Dat is een argument, maar principieel voert Zurich liever geen participatiebeleid.” Desgevraagd erkent Geytenbeek dat Zurich zeven tot acht assurantieportefeuilles heeft gefinancierd, waarvan een handjevol met een optie tot participatie in het kantoor.

Reageer op dit artikel