nieuws

Zürich in unit linked-markt door overname Helvetia Leven

Archief

Vooral de mogelijkheid om unit-linked produkten en bijbehorende automatiseringssystemen in huis te halen, heeft Zürich Leven doen besluiten Helvetia Leven over te nemen. De overname wordt binnen 3 maanden afgerond.

Tot de verkoop van Helvetia (21 medewerkers) was al eerder besloten door Reaal Groep. Met een bruto premie-omzet van f 30 mln, waarvan f 13 mln aan periodieke premies, is de levenmaatschappij te klein om als zelfstandige eenheid onder Reaal-paraplu door te gaan, en bij integratie zouden de in eigen huis ontwikkelde unit-linked-produkten en de bijbehorende automatiseringssystemen vrijwel verloren zijn gegaan.
Helvetia Leven blijft voorlopig – mede door haar specifieke produkten en automatiseringssystemen – als zelfstandig onderdeel werkzaam binnen Zurich, die vestigingen heeft in Den Haag en Leidschendam. Daar zijn in totaal 550 medewerkers actief. Een integratie op langere termijn, met oog op de synergie-voordelen, is evenwel niet uitgesloten, aldus Zürich.

Reageer op dit artikel