nieuws

Zürich biedt jonge automobilist met rijvaardigheid premiekorting

Archief

Zürich Verzekeringen beloont jonge automobilisten die een rijvaardigheidstraining hebben gevolgd met een korting op de premie voor de autoverzekering.

De maatschappij is daartoe een samenwerking aangegaan met het Verkeers Veiligheids Centrum Rozendom (VVCR) in Rijssen. Dit centrum houdt rijvaardigheidstrainingen (4 uur praktijk en 2 uur theorie) voor bestuurders van een personenauto, motorfiets, bestel- en vrachtwagen, en bus- en touringcar. Vooral de automobilist van 18 tot en met 26 jaar vormt een belangrijke doelgroep.
Jonge bestuurders met een rijvaardigheidscertificaat van het VVCR, krijgen van de Zürich een extra bonustrede bovenop de korting volgens de normale inschaling op de bonus/malus-ladder. De samenwerking tussen Zürich en VVCR loopt enige maanden, maar er is (nog) op bescheiden schaal gebruik van gemaakt, aldus een woordvoerder.
Verzekeraars als de Europeesche en De Amersfoortse bieden premiekortingen aan voor motorfietsers met bewezen rijvaardigheid.

Reageer op dit artikel