nieuws

Zurich biedt GarantRente

Archief

Zurich heeft de GarantRente geïntroduceerd, een maandvariabele rente die niet kan stijgen boven een vooraf afgesproken niveau.

De lening wordt automatisch omgezet in een hypotheek met een vooraf gekozen rentevaste periode, zodra de dagrente van deze periode het garantiepercentage overstijgt. “De klant weet dus vooraf wat zijn maximale rentelasten zijn”, aldus Zurich. “Op deze manier combineert de Zurich GarantRente de voordelen van een lage maandvariabele rente met de zekerheid van een vaste rente.” Omzetting naar een rentevaste periode gebeurt op de eerste van de maand na het moment van overschrijding, ongeacht of de rente in de tussentijd weer daalt. “Op dat moment is uitvoering gegeven aan de volmacht en kan deze niet meer worden gewijzigd.”
Zowel de gekozen rentevaste periode als het garantiepercentage mag men twee keer per jaar kosteloos wisselen. De mogelijke rentevaste periodes zijn: 3, 5, 7, 10, 15, en 20 jaar. Omzetten naar 1 jaar kan niet. De GarantRente kan ook niet omgezet worden in ProfijtRente en EconomyRente. Het tarief van de GarantRente is gelijk aan het tarief van de maandvariabele rente. Het nieuwe rentetype kan gecombineerd worden met het Zurich Mega Woonplan, de Zurich Vermogensbeheer Hypotheek en de aflossingsvrije hypotheek van Zurich.

Reageer op dit artikel