nieuws

Zuinig jaar jubilerend levenbedrijf De Goudse

Archief

Het levenbedrijf van De Goudse heeft vorig jaar de marktgroei niet kunnen volgen.

Het brutopremie-inkomen uit levensverzekeringen stagneerde op f 134,2 (132,0) mln.
Het periodieke premie-inkomen steeg licht naar f 67,9 (64,3) mln, waarvan f 1,4 (0,6) mln afkomstig uit unit-linkedverzekeringen. De koopsomproductie zakte tot f 66,3 (67,7) mln. Aan beleggingskoopsommen kwam f 4,7 (1,1) mln binnen.
Op 31 maart vierde De Goudse Leven het 125-jarig bestaan. Voor de vierhonderd medewerkers op het hoofdkantoor werd een megataart aangesneden. De tachtig buitendienstmedewerkers verblijden het intermediair met een taart van meer bescheiden omvang.
De oorsprong van De Goudse Leven ligt in de Onderlinge Levensverzekeringsmaatschappij Haarlem van 1873. Die verzekeraar ging in 1948 op in De Goudse Leven NV. Het levenbedrijf is nu goed voor een omzet van f 213 mln en een belegd vermogen van ruim f 1 miljard.
Het aansnijden van de jubileumtaart van De Goudse door (v.l.n.r.): Aris Neven (Particulieren en Bedrijven), John Flooren (Pensioen en Inkomen), Hans van der Meulen (Pensioen en Zorg), Koos Oosterwaal (Pensioen en Zorg), Herman van Hemsbergen (Raad van Bestuur), Erno Kleijnenberg (Raad van Bestuur) en Rob Verhagen (Leven).

Reageer op dit artikel