nieuws

‘ZuBroPo’ wordt het dus niet

Archief

‘ZuBroPo’ wordt het dus niet

De prijsvraag om een nieuwe naam voor Terminus te bedenken, heeft assurantieland goed bezig gehouden in de laatste twee maanden van 1997. Niet minder dan 583 mensen stuurden een kaart of brief naar Erik Tak Publicity. Sommigen stuurden één naam in, anderen hadden lak aan het toegestane maximum van drie suggesties en schreven wel zes namen op. Er zijn zeker meer dan duizend namen voorgelegd. Veel suggesties hadden een zeer positieve inslag, zoals De Kans, De Hoop, De Zonnestraal. Er werden ook tal van afkortingen ingestuurd, zoals daar bijvoorbeeld zijn NBVM (Nationale Bijzondere Verzekering Maatschappij) en MMM (Meedenkende Menselijke Maatschappij). Behalve serieuze inzendingen trekt zo’n prijsvraag altijd balorige klanten. Want het is natuurlijk ondenkbaar dat Terminus zal kiezen voor de ingezonden ‘ZuBroPo’, hetgeen staat voor Zuipers en Brokkenmakers Polis.
Toetsing
De jury heeft zich inmiddels over de inzendingen gebogen en de favoriete naam staat voor 99% vast. De eerste keus wordt nu op ‘doublure-gevaar’ getoetst bij het Benelux Merkenbureau en bij de Vereniging van Kamers van Koophandel. Maar men heeft een reeds getoetst alternatief achter de hand. Eind deze maand zal de keuze bekend worden gemaakt en kan er iemand in assurantieland een gat in de lucht springen vanwege de gewonnen reis naar Istanboel. Dat zal niet het geval zijn met een 94-jarige deelnemer, die bij zijn inzending aangaf dat hij het ‘niet ziet zitten’ om naar Istanboel te gaan, maar tevens veronderstelde dat ‘daarover te praten zou zijn’.
Twintig cents
In de Haagsche Courant deed journalist Jan D. Swart onlangs op geheel eigen wijze, niet ontdaan van enige zelfspot, verslag van het opruimen van zijn bureau. Een in hangmappen verzamelde administratie bracht de columnist onder meer tot de volgende overpeinzingen. “Zonder het me te realiseren heb ik, in de enige verantwoordelijke functie die mij in mijn mislukte loopbaan ten deel is gevallen, tien jaar lang een administratie gevoerd die historisch gezien van nul en gener waarde was. Ik wandelde met twee vingers door een arbeidsverleden waarvan al wandelend de betrekkelijkheid weer eens ten volle werd aangetoond.” “Ik heb nu pas brieven van het pensioenfonds geopend die acht jaar geleden al op persoonlijke titel aan mij waren gericht en ik kan u met de hand op mijn hart zeggen dat nooit iemand mijn reactie heeft gemist.” “Verreweg het mooiste document is dat van verzekeringsondernemer De Centrale (nu Reaal, red.), aan wie mijn ouders vanaf 1948 als rechtmatige houders van deze polis wekelijks een premie betaalden van twintig cents (met s), teneinde ervan verzekerd te zijn dat er bij mijn overlijden een monsterbedrag van tweehonderdvijftig gulden op tafel zou komen voor een fatsoenlijke burgerlijke uitvaart. Ik was toen twee jaar. (…)” “Gisteren heb ik alles in vreugde weggeflikkerd. Behalve die polis van 250 gulden. Dat vond ik toch zonde.”
Geen sikkepit!
Ziektekostenverzekeraar ONVZ helpt zijn verzekerden de winter door. Polishouders kunnen bij de maatschappij voor nog geen twintig gulden een ‘kruik’ van kersenpitten bestellen. Het gaat om een kussentje gevuld met genoemde pitten, dat ter verhitting even in de oven of magnetron moet worden gelegd. In tegenstelling tot de waterkruik, koelt deze ‘hittepit’ heel langzaam af en na afkoeling onttrekt deze geen warmte aan het lichaam, aldus ONVZ. De maatschappij meldt dit in haar relatieblad ‘InVorm’.
Expositie van Len Munnik in Verbondsgebouw
In het gebouw van het Verbond van Verzekeraars aan de Bordewijklaan (bij station Mariahoeve) in Den Haag wordt een expositie gehouden van werk van tekenaar/cartoonist Len Munnik. De 52-jarige graficus, die al ruim twintig jaar fulltime spotprenten maakt, tekent sinds vijf jaar voor het Verbondsblad Welwezen. “Toch mooi dat ik ook hier mijn linkse tekeningetjes kwijt kan”, aldus Munnik. De expositie, een selectie van 25 kleurtekeningen die voor Welwezen zijn gemaakt, is gratis toegankelijk tussen 10.00 en 17.00 uur.
Voorjaar-storms valt best mee
Ja, Breekijzer-man Pieter Storms is weer op pad. Hij is weg bij SBS-6 en mag nu zijn kunsten vertonen bij RTL-4. Storms ging in zijn eerste uitzending van 1998 onder meer op bezoek in de Delftse Poort in Rotterdam. Aan de balie maakt hij de klassieke fout door naar iemand van de RSV te vragen. De moderne Robin Hood werd opgevangen door een van de woordvoerders van NN, Sicco Louw. Later streek Storms neer in de Haagse Poort, waar hij door Han-Paul van Westing en Jan-Willem Dreteler op een avp-college werd onthaald. Daarna was het de beurt aan Dela om met een bezoek van de rijdende consumentenman te worden vereerd. Directeur Dick Moll kwam persoonlijk dit varkentje wassen. Conclusie na de eerste uitzending: de verzekeraars vlogen niet in de gordijnen noch achter de coulissen. Dat lijkt ons pure imago-winst.
Voor vijfde maal Insurance Sail
Op zaterdag 18 april wordt voor de vijfde maal in successie Insurance Sail gehouden. Het assurantie- zeilevenement in Loosdrecht begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 20.00 uur. Per boot dienen er minimaal drie en mogen er maximaal vijf deelnemers zijn. De kosten bedragen f 70 per persoon. Organisatie: Watersportbedrijf Ottenhome, tel. 035-582.33.31, fax 035-582.30.72.
Gehoord op nieuwjaarsbijeenkomst: ‘Blijkt die Carol van Herwijnen straks stiekem NBvA-lid te zijn’.

Reageer op dit artikel