nieuws

Zorgverzekeraars wensen kortere overstaptijd

Archief

Zorgverzekeraars Nederland bepleit een wijziging van de Zorgverzekeringswet om zorgpolissen bij opzegging naar aanleiding van een premieverhoging, te laten eindigen op 31 december van het oude kalenderjaar.

De Zorgverzekeringswet maakt het nu mogelijk dat oude zorgpolissen kunnen doorlopen tot 1 februari van het nieuwe kalenderjaar. Zorgverzekeraars achten een dergelijke knip in het kalenderjaar om administratieve reden onwenselijk. De ingangstermijn loopt dan namelijk niet in de pas met regelingen als de no-claim en het eigen risico.
Eén keer, maar nooit meer
Als het aan ZN ligt, krijgen de verzekerden vóór 1 december dit jaar een nieuwe polis aangeboden.
Als een verzekerde op 20 december besluit over te stappen, zal de nieuwe verzekering op 1 januari 2007 ingaan.
“Het was begrijpelijk dat mensen dit jaar zoveel tijd kregen bij het maken van een eventuele overstap, want het was een overgangsjaar, maar het was wel één keer en nooit meer”, aldus een woordvoerder van ZN.
Volgens het ministerie hoeft er geen probleem te zijn als verzekeraars vóór 1 november een nieuw polisaanbod doen. Dan kunnen mensen zonder problemen overstappen.
Het voorstel ligt bij het departement en uitsluitsel wordt nog deze maand verwacht.

Reageer op dit artikel