nieuws

Zorgverzekeraars traag met afhandelen van declaraties

Archief

De Consumentenbond heeft in anderhalve maand ongeveer driehonderd klachten ontvangen over de trage afhandeling van declaraties bij zorgverzekeraars.

De mensen die hebben gereageerd op een oproep van de Consumentenbond om klachten te melden, wachten gemiddeld negen weken op de afhandeling van hun declaratie, maar er zijn ook uitschieters bij van ruim vijf maanden. Gemiddeld werd door de klagers een bedrag van _ 362 gedeclareerd.
De termijn die door een aantal verzekeraars op hun website wordt genoemd (afhandelen van declaraties binnen twee tot drie weken), wordt volgens de Consumentenbond in veel gevallen niet gehaald. De bond heeft de betrokken verzekeraars per brief verzocht de termijnen beter na te leven.

Reageer op dit artikel