nieuws

Zorgverzekeraars houden zich aan gedragslijn

Archief

De zorgverzekerden die begin dit jaar een aanvullende verzekering sloten, zijn allemaal zonder medische selectie geaccepteerd. Dit meldt Zorgverzekeraars Nederland.

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft op verzoek van minister Hoogervorst geïnventariseerd in hoeverre de zorgverzekeraars de afspraken zijn nagekomen die zijn gemaakt over de acceptatie op de aanvullende pakketten. De afspraak was dat de verzekerden niet de dupe mochten worden van de verkleining van het ziekenfondspakket (voornamelijk fysiotherapie) en zich aanvullend voor de ontbrekende dekkingen zouden kunnen verzekeren.
Volgens ZN werden niet alleen alle verzekerden die reeds een aanvullend pakket hadden geaccepteerd, maar ook verzekerden die nog geen aanvullende verzekering hadden. Aangezien de acceptatie een politieke kwestie was, heeft Hoogervorst de Tweede Kamer meegedeeld dat de betreffende afspraken zijn nagekomen.

Reageer op dit artikel