nieuws

Zorgverzekeraars houden drempel aanvullende dekking laag

Archief

Turien & Co (Alkmaar) gaat volgend jaar de aanvullende dekking op de nieuwe basisverzekering zo veel mogelijk zonder gezondheidsvragen accepteren. Het volmachtbedrijf zegt daarmee in lijn met de meeste grote zorgverzekeraars te handelen.

Uiterlijk 15 december moet het overgangsaanbod – basispolis plus eventuele aanvullende dekking – van zorgverzekeraars bij verzekerden op de deurmat liggen. Zij hebben dan tot 1 maart de tijd om dit aanbod zonder medische vragen te accepteren; daarna rest er nog tot 1 mei de wettelijke mogelijkheid om voor de aanvullende dekking van verzekeraar te wisselen, maar dan op basis van risicoselectie door zorgverzekeraar, aldus Gert Dingemans, directeur Verzekeringen van Turien, tijdens een informatiebijeenkomst voor het intermediair. In totaal werden zes bijeenkomsten gehouden waarop ongeveer 120 tussenpersonen afkwamen. Turien verwacht overigens dat zorgverzekeraars ook na 1 mei de aanvullende dekking zullen openstellen voor bestaande en nieuwe verzekerden. Deze coulante houding wordt volgens hem ingegeven door “honger naar omzet”. “De noodzaak wordt gevoeld om de toegangsdrempel zo laag mogelijk te houden.”

Reageer op dit artikel