nieuws

Zorgverzekeraar Agis in zee met Unisys

Archief

Zorgverzekeraar Agis, onlangs ontstaan uit een fusie van ZAO, Anoz en Anova, heeft een contract gesloten met het computerbedrijf Unisys met het oog op nieuwe hardware.

De nieuwe systemen verwerken de gegevens van 1,7 miljoen verzekerden. Ook de nieuwe Agis-dochter Cardian, die zich richt op collectieve verzekeringscontracten aan bedrijven, zal op de systemen worden aangesloten.
Elke werkmaatschappij gaat de hardware gebruiken in combinatie met Ikaz-software, speciaal ontwikkeld voor de verwerking van ziekenfonds- en ziektekostenverzekeringen.
Agis is niet de enige zorgverzekeraar die met Unisys in zee is gegaan. Andere klanten zijn onder andere Het Groene Land, RZG, CZ-Groep, De Friesland, OZ en DSW. Eerder dit jaar gingen Zilveren Kruis en PWZ over op deze nieuwe hardware. Met Agis erbij verwerken de Unisys-systemen gegevens van 65% van alle ziekenfondsverzekerden.

Reageer op dit artikel