nieuws

Zorgproduct RZG voor senioren

Archief

Onder de naam Vitaal Plan heeft zorgverzekeraar RZG in samenwerking met Thuiszorg Groningen een nieuw verzekeringsproduct voor ouderen geïntroduceerd.

RZG speelt met het zorgproduct in op de behoefte van ouderen om lang mogelijk comfortabel thuis te wonen. Het zorgpakket bestaat uit de Zorggarantie, de Vitaal Infolijn en het Woonzorgconsult.
Onder de Zorggarantie wordt in acute situaties zo snel mogelijk verpleging en verzorging aangeboden. De zorgindicatie heeft achteraf plaats. In geval van een negatieve indicatie betaalt RZG de kosten van zorg; bij een positieve indicatie worden de kosten langs reguliere weg gefinancierd.
Informatiepunt
De Vitaal Infolijn is een centraal informatiepunt voor de provincie Groningen waar ouderen terecht kunnen met vragen op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Voor advies over risico’s die in de eigen woonomgeving worden gelopen, kunnen de ouderen Woonconsult aanvragen.
Het zorgpakket kost f 17,50 per gezin per jaar en is exclusief bestemd voor leden van Thuiszorg Groningen. Op termijn wordt het Vitaal Plan uitgebreid met andere modules.

Reageer op dit artikel