nieuws

Zorgpremies Achmea richting f 1.100

Archief

De premies voor de basisverzekering zullen bij het Achmea-concern rond de _ 1.100 uitkomen. Dit zei Jeroen van Breda Vriesman, directievoorzitter Achmea Zorg, bij het bekend maken van de zorgpremie van OZF.

Deze Achmea-dochter heeft de premie voor de basisverzekering vastgesteld op _ 1.110 (1.152). Deze jaarpremie geldt voor de combinatiepolis. De premie voor de restitutiepolis bedraagt _ 1.122 (1.164).
Met deze premies komt OZF net uit boven de gemiddelde rekenpremie van het ministerie van VWS, die in de begroting voor 2008 uitgaat van _ 1.1.05 als uitgangspunt voor het berekenen van de zorgtoeslag.
“De premies van de andere zorglabels van Achmea volgen later. Gelet op de omvang van de verzekerdenportefeuilles van Zilveren Kruis en Groene Land is meer tijd nodig om een goede premie te calculeren”, aldus Van Breda Vriesman. Die verwacht over ruim een week meer te weten.
OZF (Hengelo) is een kleinschalige non-profitorganisatie die sinds 2005, met behoud van eigen identiteit, opereert binnen de divisie Zorg van Achmea. Naast individuele verzekerden heeft OZF vooral collectieve contracten in de boeken.

Reageer op dit artikel