nieuws

Zorgplanet toont ambities in vergelijken ziektekostenpolis

Archief

Met het oog op doelgroepbenaderingen door zorgverzekeraars heeft Scanwork de al langer bestaande website Zorgplanet uitgebreid. Gezinnen, alleenstaanden, studenten, vijftigplussers en pensionado’s kunnen daar nu zorgpolissen vergelijken.

Volgens directeur Harry Kah is het nu voor studenten mogelijk om de aanbiedingen van landelijke zorgverzekeraars te vergelijken met die van hun universiteit of hogeschool. “Dat was voorheen niet mogelijk. Dat zien ze zo meteen in één oogopslag.”
Volgens Kah neemt de vraag naar specifieke zorgverzekeringen voor vijftigplussers toe. “Verzekeraars ontwikkelen in toenemende mate speciale producten voor deze doelgroep. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om extra dekking voor gehoortoestellen, health checks, extra fysiotherapie en/of alternatieve geneeswijzen, bewegingsmogelijkheden et cetera. Wij maken dat nu snel inzichtelijk.”
Pensionado’s
Volgens Kah hebben meer dan 300.000 Nederlanders zich in het buitenland gevestigd. “Een grote deel daarvan betreft gepensioneerden die, afhankelijk van het woonland waar zij zelf wonen of gaan wonen, vaak beperkt zijn in hun mogelijkheden op het gebied van zorgverzekeringen. Zorgplanet gaat deze groep een platform bieden met uitgebreide informatie rondom het thema zorgverzekeringen in het buitenland.”
Specialiseren
Aan ambitie ontbreekt het Kah niet. “Wij willen in Nederland dé internetmarktplaats worden op het gebied van zorgverzekeringen. We kiezen er bewust voor ons uitsluitend te specialiseren in de zorg.”
Op dit moment biedt Zorgplanet vergelijking- en afsluitmogelijkheden voor circa 90% van de zorgmarkt. Naar verwachting zullen over enkele weken alle zorgverzekeringsproducten in de nieuwe website zijn opgenomen.
Ook het midden- en kleinbedrijf kan gebruik maken van de systemen van Zorgplanet. “Werkgevers kunnen collectieve aanbiedingen vergelijken en online een collectieve aanvraag doen.”

Reageer op dit artikel