nieuws

Zorgcollectief zonder provisie

Archief

Verzekeringsabonnement.nl biedt een zorgcollectief aan tegen nettopremies, ofwel premie zonder provisie. Directeur Duncan Blom zegt hiermee te streven naar een Nederland zonder provisie.

“Het Zorgcollectief gaan we breed onder de aandacht brengen”, meldt Blom. Consumenten hoeven niet het normale abonnementsgeld van _ 150 per jaar te betalen. Verder krijgen de deelnemers in het collectief zo’n 10% korting op de premie.
Toekomst
Volgens Blom heeft verzekeren zonder provisie de toekomst. “Tussenpersonen en internetvergelijkers ontvangen gemiddeld 25% provisie op particuliere schadeverzekeringen, provisie die de consument betaalt. Dat vind ik teveel.”
Blom wil met Verzekeringsabonnement.nl, dat al in januari van start ging, in korte tijd 15% van de Nederlandse bevolking verlossen van de provisie die ze nu moeten betalen. De inkomsten van Verzekeringsabonnement.nl bestaan uit een vaste jaarlijkse vergoeding van _ 150, ongeacht het aantal polissen.
“Klanten kunnen hun bestaande polissen opsturen naar ons. Wij maken dan de vergelijking en laten zien wat er bespaard kan worden”, aldus Blom. Het gaat vooral om de zogeheten ‘simple risk’-producten. “Die leveren het intermediair niet veel werk op, maar ze vangen er vaak wel meer dan 20% provisie op.”
Eigen kantoor
Verzekeringsabonnement.nl wordt neergezet als een aparte BV, naast het eigenlijke assurantiekantoor AB Verzekeringen. Dit kantoor heeft een WFD-vergunning; een vergunning voor Verzekeringsabonnement.nl is aangevraagd.
Bij AB Verzekeringen (vijf medewerkers) wordt al gewerkt met variabele provisies. “Dat doen wij bijvoorbeeld met het verzekeren van wagenparken. Ongeveer 95% van het werk verloopt geautomatiseerd en we hebben geen dure adviseurs in dienst”, aldus Blom.

Reageer op dit artikel