nieuws

Zorgactiviteiten Anker officieel naar Geové RZG

Archief

De overdracht van de zorgactiviteiten van Anker aan Geové RZG heeft eind vorige maand juridisch zijn beslag gekregen.

Begin dit jaar heeft de Anker Groep het ziektekosten- en ziekenfondsrisico overgedragen aan Geové RZG, onderdeel van de Amicon Groep. Omdat het particuliere ziektekostenbedrijf een onderlinge was, is deze op 28 maart ondergebracht in de ziektekostenverzekeringmaatschappij Het Anker NV, waarvan Geové RZG op diezelfde dag de aandelen heeft overgenomen.
De zorgbranche (14.500 particuliere en 10.000 ziekenfondsverzekerden) was de spilactiviteit van het Anker. De kleine verzekeringsgroep omvat nu nog een redersverzekeraar, een rechtsbijstandverzekeraar, een natura-uitvaartverzekeraar, een bemiddelingsbedrijf, en een financieel adviseur. De groep wil ‘full-service-adviseur’ worden voor werkgevers in de binnenvaart en het mkb met maximaal vijftig werknemers. “Dat zal meer omvatten dan financiële dienstverlening”, zegt directeur Bert Posthumus. “Het zal onder meer gaan om werving en selectie, het uitvoeren van salarisadministratie, en het leveren van diensten van een personeelschef. Met het oog hierop wordt op 9 april officieel opgericht Anker P&O Support.”
In verband met dit alles heeft de redersverzekeraar, de Onderlinge Redersverzekeringen Bemanningsaansprakelijkheid, onlangs van de Pensioen & Verzekeringskamer toestemming gekregen om de branches ongevallen, ziekte en hulpverlening te voeren. Dit voornamelijk met het oog op ziektewetverzekeringen. Voor de hulpverlening werkt het Anker samen met IPA de hulpverleningsdienst van AXA.
Het Anker is van plan om de natura-uitvaartverzekeraar (4.000 verzekerden) af te stoten. “Wij voeren hiertoe gesprekken met een uitvaartverzekeraar in de regio”, zegt Posthumus. “Ik verwacht dat de gesprekken in de zomer zijn afgerond, Nee, ik zeg niet om welke verzekeraar het gaat.”

Reageer op dit artikel