nieuws

ZN start publiekscampagne

Archief

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) is vorige week gestart met een publiekscampagne over de Zorgverzekeringswet.

Doel van de campagne is verzekerden te informeren over de mogelijkheden en voorwaarden rond het wel of niet wisselen van zorgverzekeraar. Nieuw dit jaar is de opzegservice: verzekerden kunnen hun oude zorgverzekering ook opzeggen via de nieuwe zorgverzekeraar. Overigens waren er dit jaar al veel verzekeraars die deze service boden.
Informatie over de campagne is te vinden op de website www.zn.nl, maar ook worden op 15 en 29 november advertenties geplaatst in huis-aan-huisbladen door heel Nederland. Hierin geeft voorzitter Hans Wiegel antwoord op veel gestelde vragen. ZN geeft eveneens voorlichting via de landelijke en regionale media en tijdens presentaties en publieke optredens.
ZN wijst ook op de data die de consument in de gaten moet houden: vóór 1 december versturen de verzekeraars hun nieuwe polissen, vóór 1 januari moet eventueel de huidige polis opgezegd worden en vóór 1 februari moet men zich aanmelden bij een nieuwe zorgverzekeraar.

Reageer op dit artikel