nieuws

ZLM markeert groei: 100.000 verzekerden

Archief

Verzekeringen ZLM in Goes heeft eind vorige week haar 100.000e verzekerde geregistreerd sinds de oprichting van de onderlinge in 1951. ZLM is alleen actief in de provincies Zeeland en Noord-Brabant.

Van origine is ZLM een gespecialiseerde onderlinge in autoverzekeringen. Meer dan 95% van alle verzekerden heeft een autopolis van ZLM en meer dan 80% van het bruto premie-inkomen komt uit deze primaire branche.
De laatste jaren is ZLM ook actief geworden in andere branches, zoals brand (opstal/inboedel), avp, aov, en (gezins)ongevallen. Het bruto premie-inkomen van de onderlinge beliep eind 1994 zo’n f 82,5 (74) mln, waarvan ruim f 68 (62) mln uit autoverzekeringen.
De groei in bruto premie-inkomen wordt hoofdzakelijk bereikt in Brabant. Daar komt de helft van de totale omzet vandaan. De groei gaat volgens de onderlinge veelal ten koste van de ‘gevestigde’ maatschappijen, waaronder Interpolis, Amev, en NN.
Het werkterrein van ZLM zal worden uitgebreid met Goeree Overflakkee als dit deel van de Zuidhollandse eilanden bij de provincie Zeeland wordt getrokken.

Reageer op dit artikel