nieuws

ZLM: bromfietsschade verhalen na onjuiste opgave leeftijd

Archief

ZLM Verzekeringen verhoogt per 1 mei de WA-premie voor de bromfietsverzekering met 4 tot 5%. Voorts gaat de onderlinge in bepaalde gevallen de schade-uitkering verhalen op de verzekerde.

De WA-premie van de bromfietsverzekering – een product dat in volmacht bij Unigarant wordt gevoerd – wordt sinds vorig jaar vastgesteld op basis van de regio-indeling én de leeftijd van de berijder. Per 1 mei wordt nu in de dekkingsvoorwaarden vastgelegd dat schade veroorzaakt door bromfietsers jonger dan de aan de maatschappij opgegeven leeftijd zal worden verhaald op de verzekerde. Bij schade aan de bromfiets wordt dan 20% van het eigen risico teruggevorderd, en bij schade aan derden maximaal f 3.000. “Op deze manier hopen we wat druk te leggen op het correct opgeven van de leeftijd”, aldus de maatschappij.
haar pakketverzekering niet. Wel is de woonhuis- en inboedeldekking uitgebreid met schade door overstromend rivierwater als gevolg van plaatselijke regenval. Verder is in het pakket de doorlopende reisverzekering opgenomen. Het product is volgens ZLM een groot succes. “Er lopen inmiddels dertigduizend gezinspakketten.”
na de algemene ledenvergadering. Op die dag wordt onder meer de nieuwe vleugel aan het kantoorpand geopend en het ZLM-jubileumboek aangeboden aan de Commissaris der Koningin van Zeeland. Het personeel mag in drie groepen van elk zeventig medewerkers op reis naar het buitenland. De eerste groep naar Oostenrijk is al geweest. Eind april gaat de tweede groep naar Zuid-Spanje; de derde en laatste groep volgt half mei met een reis naar Jordanië.

Reageer op dit artikel