nieuws

Zilveren Kruis: ‘wij haperen ook’

Archief

Zilveren Kruis: ‘wij haperen ook’

Met een paginagrote brief in landelijke en regionale dagbladen heeft Zilveren Kruis vorige week aandacht van de consument gevraagd. In de brief erkent directievoorzitter Bert van Bolderick ruiterlijk dat de bedrijfsvoering bij Zilveren Kruis soms hapert.
De brief moet de inleiding zijn van een betere dienstverlening. “Eerst mensen, dan regels”, is het nieuwe motto voor Zilveren Kruis. “U mag van ons verwachten dat we redelijke individuele wensen zwaarder laten wegen dan starre voorschriften. Dat we begrijpen dat sommige geneesmiddelen beter bij u passen dan andere, dat er ruimte moet zijn voor geneeswijzen die u beter helpen”, aldus Van Bolderick in de open brief.
Reden voor de brief is volgens Van Bolderick de “zorg voor de toekomst van de gezondheidszorg in Nederland”. Volgens de topman van Zilveren Kruis hapert niet alleen het systeem, maar hapert Zilveren Kruis zelf ook. “Lang niet altijd slagen wij erin de problemen bij u weg te houden. We zijn onvoldoende bereikbaar. Soms handelen we onzorgvuldig en interpreteren we de regels te star”, zo luidt de opmerkelijke zelfkritiek van Van Bolderick, die de lezer meedeelt dat falen “onacceptabel” te vinden.
Vier dagen na publicatie van de brief had Zilveren Kruis 167 reacties ontvangen: 39 algemeen van aard, veelal complimenteus en 129 concrete klachten, vragen of suggesties. “Het aantal reacties valt ons mee”, aldus woordvoerster Esther Barfoot. “We waren voorbereid op aanzienlijk meer reacties.”
Achmea in bedrijfsnaam
Diverse dochterbedrijven van Achmea gaan voortaan door het leven met een toevoeging van de concernnaam aan de eigen bedrijfsnaam.
Deze naamswijziging geldt onder meer voor Avéro, Centraal Beheer, Groene Land, PVF, PWZ, Topland en Zilveren Kruis. Daarentegen krijgen FBTO en FairGo de toevoeging Achmea (vooralsnog) niet mee.
Verder zijn vorige maand binnen Achmea de nodige portefeuille-overdrachten afgerond. Zo zijn de portefeuilles van Avéro Schade, FBTO Schade, Groene Land Schade en Zilveren Kruis Schade overgedragen aan Centraal Beheer Schade, die voortaan Achmea Schadeverzekeringen heet.
De portefeuilles van FBTO Zorg, Groene Land Ziektekosten en Aanvullende Verzekering PWZ zijn overgeheveld naar Zilveren Kruis Ziektekosten, nu geheten Achmea Zorgverzekeringen. Ten slotte heet Centraal Beheer Pensioen voortaan Achmea Pensioen- en Levensverzekeringen en zijn de portefeuilles van FBTO Leven, Centraal Beheer Leven en Zilveren Kruis Leven hieraan toegevoegd.

Reageer op dit artikel