nieuws

Zilveren Kruis biedt luxezorg

Archief

Zilveren Kruis Achmea en het Maaslandziekenhuis in Sittard-Geleen bieden patiënten die een heup- of knieoperatie moeten ondergaan een luxearrangement aan. Hierin wordt de zorg uitgebreid met verblijf in een “Limburgs tophotel”.

Het Maaslandziekenhuis heeft samen met Château St. Gerlach en Heuvelland Hotels in Zuid-Limburg een zevendaags vitaliteits- en herstelarrangement voor een knie- of heupoperatie ontwikkeld. De medische – en vooral de verpleegkundige – zorg wordt in het arrangement uitgebreid met een verblijf in een van de deelnemende hotels tijdens de voorbereiding op de operatie en het herstel ervan.
Verzekerden van Zilveren Kruis die een Beter Af Ziekenhuis Extra Pakket hebben gesloten (premie tussen _ 7 en _ 20 per maand), kunnen aanspraak maken op dit luxearrangement. Een verblijf in Heuvelland Hotel Berghoeve wordt volledig vergoed, maar voor het arrangement in Château St. Gerlach moet de verzekerde nog _ 1.000 bijbetalen. Het arrangement geldt voor de patiënt en zijn coach; dit kan de partner, zoon/dochter of een vriend(in) zijn.
Business class
Volgens Zilveren Kruis zijn er nog steeds verzekerden geïnteresseerd in comfortproducten (de oude klassenverpleging) en geven ook ziekenhuizen aan dit te willen blijven bieden. “Wij spelen met dit arrangement in op die vraag. De operatie zelf wordt niet beter of met meer zorg uitgevoerd. De extra zorg zit in het verblijf rondom de operatie en is te vergelijken met de business class van een vliegtuig.”
De afspraken met het Maaslandziekenhuis zijn niet exclusief voor Zilveren Kruis, maar gelden ook voor de andere merken van Achmea Zorg, zoals Groene Land en PWZ. Bovendien is het arrangement ook te boeken voor niet-verzekerden van Achmea. De prijzen staan vermeld op www.helendehellingen.nl.
Zorgverzekeraar Achmea heeft verder met elf ziekenhuizen in Nederland afspraken gemaakt over een- of tweepersoonskamers en comfortvoorzieningen, en verwacht met nog eens tien ziekenhuizen deze maand rond te komen. Daarnaast zijn er in zeven Belgische ziekenhuizen afspraken over eenpersoonskamers.

Reageer op dit artikel