nieuws

Zilveren Kruis biedt aov voor zelfstandige leden van FNV

Archief

Zilveren Kruis Achmea biedt zelfstandigen zonder personeel die lid zijn van de FNV een arbeidsongeschiktheidsverzekering aan die tevens dekking biedt bij zwangerschap en verlies aan creativiteit.

De nieuwe aov van Zilveren Kruis voor FNV-zelfstandigen kent twee varianten: de AOV Garant en de AOV Plus. De AOV Garant kent een maximum verzekerd bedrag van _ 20.000 en er volgt na één jaar een uitkering die doorloopt tot het 60e of 65e jaar. De Plus-variant dekt maximaal _ 150.000 en biedt keuzevrijheid bij het tijdstip van uitkering en het te verzekeren arbeidsongeschiktheidspercentage.
Voordelen
Aan deze aov’s – die ook door andere zelfstandigen gesloten kunnen worden – zijn specifieke voordelen gekoppeld voor leden van de FNV Kiem, FNV Zelfstandige Bondgenoten en de FNV Zelfstandigen Bouw. Zo wordt bij de AOV Plus bij zwangerschap gedurende zestien weken 100% uitgekeerd en is verlies aan creativiteit – ook wel writer’s block genoemd – verzekerd. Wel beoordeelt een arbeidsdeskundige vooraf of het inkomen op een andere manier verdiend kan worden. Is dat niet het geval, dan kan het writer’s block voor één of drie jaar verzekerd worden.
Zilveren Kruis biedt zelfstandige FNV-leden verder standaard 15% korting op de aov-premie (Garant én Plus) gedurende de gehele looptijd van de verzekering. Daarnaast geldt tot 1 januari 2007 een extra korting van 30% op de Garant-variant; deze instapkorting geldt overigens voor alle zelfstandigen.

Reageer op dit artikel