nieuws

Ziekteverzuim Cosmo-kappers verzekerd door onderlinge

Archief

De Onderlinge Waarborgmaatschappij Wave International voert sinds eind maart de ziekteverzuimverzekering uit voor een kappersketen met 135 vestigingen. De meeste daarvan zijn bekend onder de naam Cosmo Hairstyling.

“Wij zijn anderhalf jaar bezig geweest met de voorbereidingen”, vertelt bestuurder Andreas Snellen. “Omdat het gaat om een grote groep bedrijven, is besloten een onderlinge verzekeraar op te richten waarbij de ziekteverzuimverzekering ondergebracht kan worden. Wij hanteren een omslagtabel waarmee het risico voor ons tot nul beperkt blijft. Bovendien weet elke vestiging dat men de eigen broek op moet houden”. Onder de franchiseformule vallen naast Cosmo ook de Team- en Etos-kappers.
Voorheen waren de kappers verzekerd via de Kamerbeek Groep en Nedasco. “Door nu als onderlinge te verzekeren, hebben we meer grip op de administratieve afhandeling”, vertelt Snellen. “Wij werken met vijf mensen die voornamelijk bezig zijn met het beantwoorden van de telefoon. De totale administratieve afhandeling kost ons maar vier uur per maand, doordat wij een digitale aansluiting hebben op de loonadministratie. In het computersysteem worden dagelijks niet alleen de omzetten ingevoerd, maar ook de ziekmeldingen. ’s Nachts halen wij alle gegevens binnen, waarna ze meteen worden verwerkt.”
Een bijkomend voordeel is dat het systeem een vorm van fraudepreventie biedt. “Alle filialen werken namelijk voor een deel op provisiebasis. Hoe meer klanten je knipt, hoe hoger je provisie. En iemand die provisie binnenhaalt, kan niet tegelijk ziek zijn”.

Reageer op dit artikel