nieuws

Ziektekostenpremies 8,9% omhoog

Archief

Ziektekostenverzekerden met een maatschappijpolis klasse 3, zijn dit jaar gemiddeld 8,9% meer premie gaan betalen.

De gemiddelde premieverhoging blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Vektis, het datacentrum van de zorgverzekeraars. Net als vorig jaar – toen de premies met 11,1% omhoog gingen – zijn er grote verschillen per verzekeraar. De bandbreedte loopt van ongeveer 4% tot 14%. Het onderzoek stoelt op gegevens van 66% van de privaatrechtelijke verzekeraars.
Minister Borst had voor dit jaar gerekend op een verhoging van 7,5%. Zij ging uit van een kostenstijging van 5,1% plus een inhaalslag over vorige jaren. Zorgverzekeraars Nederland liet destijds weten dat het ministerie – evenals in andere jaren – de kostenstijgingen te laag inschatte.

Reageer op dit artikel