nieuws

Ziektekostenpoot Levob nu van Rijnmond De portefeuille van Levob Gezondheidszorg is overgedragen aan Rijnmond.

Archief

Vorig jaar deelde Levob mee het ziektekostenbedrijf te gaan afstoten aan Rijnmond. Inmiddels heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit geoordeeld dat voor de overdracht geen vergunning nodig is. De aandelen zijn onlangs overgedragen aan DKV (Keulen) het moederbedrijf van Rijnmond. Met het oog op employee benefits voert Levob nu onder eigen label collectieve ziektekostenproducten van Rijnmond. Voor gemengde collectiviteiten wordt gebruik gemaakt van Nederzorg, het ziekenfonds van DKV-dochter NVS.

Levob Gezondheidszorgverzekering had 40.000 verzekerden plus 3.000 aanvullende verzekerden en een bruto-omzet van f 71 mln. Rijnmond heeft 60.000 ziektekostenverzekerden en had vorig jaar een omzet van f 100 mln. Rijnmond, NVS en Nederzorg zijn kortgeleden onder de nieuwe holding DKV Nederland gebracht (zie AM 6, pag. 4).

Reageer op dit artikel