nieuws

Zeshonderd bemiddelaars actief voor Hamburg-Mannheimer

Archief

De Nederlandse tak van Hamburg-Mannheimer heeft vorig jaar zijn groeiontwikkeling doorgezet. De brutopremieomzet steeg met 8% tot _ 16,1 (14,9) mln.

In 2002 bedroeg het premie-inkomen nog _ 10 mln. De omzet wordt tegenwoordig gerealiseerd met zeshonderd verbonden bemiddelaars. Verder hebben zes ‘ongebonden’ assurantiekantoren de levens- en ongevallenverzekeringen van Hamburg-Mannheimer in hun assortiment opgenomen.
De gemiddelde productiviteit per bemiddelaar is niet erg imposant, afgaande op het gegeven dat vorig jaar 3.710 nieuwe polissen werden gesloten. Die leverden _ 2,7 mln op aan nieuwe jaarpremie. Die productie lag in 2005 een stuk hoger: 6.500 nieuwe polissen en _ 3,9 mln nieuwe premie.
Benelux
Eind 2006 telde de portefeuille van Hamburg-Mannheimer, met hoofdzetel in Geldermalsen, bijna 33.000 Nederlandse klanten. Daarmee is de maatschappij in ons land een bescheiden speler op de markt voor levensverzekeringen; in België is het bedrijf veel groter. De maatschappij haalt uit de Benelux een premieomzet van _ 211 (182) mln.
Hamburg-Mannheimer, onderdeel van de Duitse Ergo-groep, is sinds 1997 in ons land actief. Dat gebeurt vanuit België, in het kader van vrije dienstverlening.

Reageer op dit artikel