nieuws

Zes verzekeraars in pool bij Akkermans van Elten

Archief

Rijn Waal Assuradeuren, het volmachtbedrijf van Akkermans van Elten (Unirobe), heeft een pool-overeenkomst gesloten met zes verzekeraars die alle een evenredig deel van het risico dragen.

Deelnemers in de pool, die zal worden gebruikt voor MKB-, particuliere en zorgverzekeringen, zijn AXA, London, Aegon, Avéro Achmea, Reaal en Nationale-Nederlanden. De pool wordt gekoppeld aan het Privé Pakket en het Bedrijven Pakket die Akkermans van Elten onder eigen label voert. Het risico voor die pakketten was ondergebracht bij twee verschillende pools. “We zijn met onze volmachtgevers om de tafel gaan zitten om een nieuw product te ontwikkelen. Wij willen dat elke verzekeraar voor een gelijk deel risico draagt voor het particuliere en het zakelijke pakket”, zegt Akkermans-directeur Harry Bos. “Zo profiteert iedereen van een goed resultaat bij het ene pakket en deelt iedereen in het verlies op het andere pakket.” Uiteindelijk zijn de zes genoemde maatschappijen in de pool gestapt voor elk 16,7%.
Volgens Bos heeft Rijn Waal de afgelopen drie jaar een positief resultaat geboekt van 20%. De omvang van de volmachtportefeuille is zo’n _ 8 mln.
Omslag
Akkermans van Elten boekte vorig jaar een provisieomzet van _ 3,5 mln, 5,5% meer dan in 2004. “We hebben in twee jaar de omslag kunnen maken van afsluitprovisie naar doorlopende provisie”, aldus Bos. “De groei komt mede doordat wij in ruil voor onze dienstverlening van de klant verlangen dat hij het hele verzekeringspakket bij ons onderbrengt. Vooral de bedrijfsrelaties reageren daar positief op.”
De omvang van de provinciale portefeuille is ongeveer _ 15 mln. Bij het bedrijf zijn 46 medewerkers actief, goed voor 38,5 FTE. Voor Rijn Waal werken vier mensen.

Reageer op dit artikel