nieuws

Zes assurantiekantoren omarmen Lancyr-formule van Delta Lloyd

Archief

Bij volmachtdochter Lancyr van Delta Lloyd hebben inmiddels zes assurantiekantoren zich aangesloten. Het Tilburgse bedrijf start eind volgende maand een reclamecampagne die lokaal zal worden gevoerd.

De marketing en verkoopformule van Lancyr wekt in groeiende mate de interesse van het intermediair, mede door de fusie van Kamerbeek en Meeùs tot het grootste assurantiebedrijf van ons land. “Er is een betere voedingsbodem ontstaan. Tussenpersonen zijn, al of niet geleid door angst voor de toekomst, meer ontvankelijk voor ons verhaal. De ontkenning heeft plaatsgemaakt voor herkenning”, vertelt directeur Ed van Uijen, samen met collega Cees Frankhuisen vrijgemaakt door Delta Lloyd om de Lancyr-formule breed in de markt te zetten.
Volgens Van Uijen is Lancyr de laatste weken weer actief met de acquisitie van assurantiekantoren. Met ongeveer twintig kandidaten zouden momenteel onderhandelingen worden gevoerd. “Sinds oktober vorig jaar toen de eerste groep van zes kantoren zich hebben aangesloten, hebben we de acquisitie stopgezet. Eerst wilden we de organisatie goed op orde hebben.”
Servicesysteem
De zes deelnemende kantoren zijn online verbonden met het servicesysteem van het volmachtbedrijf in Tilburg. Nieuwe verzekeringen, mutaties en ook de schade-afhandeling kunnen straks rechtstreeks door de kantoren worden verwerkt. “Daartoe is de conversie van provinciale portefeuilles naar de volmachtportefeuille in voorbereiding. Dat zal geautomatiseerd gebeuren, omdat bij een toenemende toeloop van kantoren handmatige conversie niet meer te doen is”, aldus Van Uijen.
Om de aspiraties van Lancyr waar te kunnen komen, wordt er promotioneel flink aan de weg getimmerd. Naast een magazine (‘De Lancyr’) voor relaties van de deelnemende tussenpersonen, zal eind april een reclamecampagne van start gaan. De campagne omvat advertenties in regionale en lokale (dag)bladen, billboards bij de assurantiekantoren, vlaggen etc. “Een radio- of tv-commercial komt pas aan de orde als er voldoende kantoren zijn aangesloten”, aldus Van Uijen.

Reageer op dit artikel