nieuws

Zelfstandigenpensioen FNV

Archief

Vakbond FNV claimt met het Zelfstandigen Pensioen het goedkoopste pensioenproduct te bieden voor zelfstandigen zonder personeel (zzp).

De bond haakt daarmee in op eigen onderzoek, waaruit zou blijken dat driekwart van de zzp’ers niet voldoende geld opzij kan zetten voor hun pensioen. Risicodrager voor het product is pensioen- en levensverzekeraar Kunst en Cultuur, bij wie de FNV een collectiviteitskorting heeft bedongen. Zij betalen 0,35% aan jaarlijkse administratiekosten in plaats van 0,5%.
De inleg kan worden verdeeld over een garantierekening met een rendement van 3,25% en een beleggingsrekening die belegt in het Fidelity World Fund A, het Triodos Meerwaarde Aandelenfonds en twee Robeco-fondsen (Euro Obligaties Dividend en Property Equities D EUR). Naarmate de pensioendatum nadert, wordt het accent in de beleggingen automatisch naar obligaties verschoven. De laatste vijf jaar wordt alleen nog in obligaties belegd.

Reageer op dit artikel