nieuws

Zekerheid.nl zoekt nieuwe intermediairsrol

Archief

Het Nederlandse deel van het Internet is weer een nieuwe verzekeringspagina rijker: www.zekerheid.nl. Doel van de site is offerte-aanvragen van consumenten verzamelen en doorverkopen aan assurantiekantoren of verzekeraars.

De site www.zekerheid.nl is eigendom van het bedrijf Tradeweb in Velsen-Zuid. Eigenaar daarvan is de 36-jarige Chris van Vleuten. Tradeweb is ook het bedrijf achter de sites www.autoadvies.nl (voor nieuwe en tweedehands auto’s) en www.goudgeld.nl (onder meer voor hypotheken).
Op www.zekerheid.nl kan de surfer van zo’n veertig verschillende particuliere verzekeringsdekkingen een offerte aanvragen. Andere categorieën zijn zakelijke verzekeringen en pensioenen. Volgens belofte moeten diverse aanbieders binnen een week een offerte sturen, per e-mail, post of fax.
Op dit moment zijn slechts drie aanbieders op de site aangesloten, te weten de assurantiekantoren Brokerhof (Ede), Diagnose Zwolle (Almere) en Rooker (Alkmaar). “Dat zijn er natuurlijk te weinig”, erkent Van Vleuten. “Maar de site is net in de lucht en ik heb er nog helemaal geen ruchtbaarheid aan gegeven. Maar goed, ik stuur nu toch al twee tot vijf offerte-aanvragen per dag door naar deze kantoren.”
Ervaring met verzekeren heeft Van Vleuten niet. “Ja, als ondernemer krijg je vanzelf met verzekeren te maken en hoor en zie je welke gegevens een adviseur van je nodig heeft. Maar de branche is verder nieuw voor mij.”

Reageer op dit artikel