nieuws

Zeker zeven HIV-patiënten hebben levensverzekering

Archief

In de maanden maart tot en met augustus van het vorige jaar hebben zeven mensen die besmet zijn met het HIV-virus een levensverzekering kunnen sluiten.

Dat blijkt uit een enquête van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (Verbond van Verzekeraars), waaraan 26 maatschappijen meededen. Omgerekend naar de totale levenmarkt schat het Verbond het aantal aanvragen van HIV-patiënten op jaarbasis in op 65. Iets meer dan helft daarvan wordt afgewezen, ondanks het positieve adviesrapport dat het Verbond een jaar geleden afgaf aan zijn leden over de acceptatie van HIV-patiënten.
Het Verbond is tevreden met “het voorzichtige succes”. De HIV Vereniging Nederland zegt het relatief lage aantal aanvragen wel te hebben verwacht, maar wil meer weten over de afwijzingen. Beide koepelorganisaties noemen de verzekeringsoplossing voor HIV-patiënten internationaal gezien uniek. In Nederland staan bijna elfduizend mensen met HIV geregistreerd.

Reageer op dit artikel