nieuws

Zeeliedenziekenfonds werkt samen met Zorg en Zekerheid

Archief

AZVZ, het Algemeen Ziekenfonds voor Zeelieden, gaat voor de inkoop van de zorg samenwerken met Zorg en Zekerheid

 AZVZ (Amsterdam) is te klein om zelf efficiënt zorg in te kopen. Het fonds heeft 5.000 verzekerden. Het zijn uitsluitend bemanningsleden van schepen. Gezinsleden moeten zich elders verzekeren. AZVZ is ook risicodrager voor een aanvullend pakket. Vrijwel alle verzekerden hebben dit pakket gesloten. Het pakket is door AZVZ ondergebracht in de Onderlinge Waarborgmaatschappij Zeerisico 1996 UA. Als gevolg van de samenwerking gaat Zorg en Zekerheid de gezinsleden van de bemanningen benaderen voor een (ziekenfonds)verzekering van Zorg en Zekerheid. Het voordeel hiervan is, dat zij voor vragen en administratieve handelingen omtrent deze verzekeringen terecht kunnen bij het ‘AZVZ-loket’. In het nieuwe zorgverzekeringsstelsel zal er voor een categorale verzekeraar geen plaats meer zijn. AZVZ kan echter niet bevestigen dat de portefeuille tegen die tijd zal overgaan naar Zorg en Zekerheid. “Het is nog te vroeg om het daar over te hebben”, zegt het ziekenfonds. “Er is over het nieuwe stelsel nog veel onzekerheid. Laten we dus eerst maar eens kijken of deze samenwerking bevalt.” 

Reageer op dit artikel