nieuws

ZBG praat na aankoop Arenda alweer over nieuwe overnames

Archief

De ZBG Groep heeft met de overname van financieringsmaatschappij Arenda van ING de eerste stap gezet op de Nederlandse markt. Nieuwe overnames zitten in de pijplijn.

ZBG, eigendom van vastgoedmagnaat Frank Zweegers en tot nu toe voornamelijk actief op de Belgische markt, liet eerder al weten in ons land actief te willen worden met kredieten, levenpolissen enmogelijk hypotheken. Door de overname van Arenda (portefeuille circa _ 250 mln) groeit de totale kredietportefeuille van ZBG tot _ 2 mld.
De divisie Intermediair van ING is nu helemaal gestopt met het verstrekken van krediet: begin vorig jaar verdween Vola en sinds 1 januari sluiten ook NN en Regio Bank geen leningen meer. Arenda, dat in fte’s zo’n zeventig medewerkers telt en in 2004 een winst boekte van _ 2,3 mln, blijft wel onder eigen naam actief. “Maar we gaan achter de schermen natuurlijk wel werken aan gezamenlijke productonwikkeling”. zegt ZBG-woordvoerder Noud Bex.
In België is ZBG in financiële diensten actief met de merken Krefima, Finmatic en de in 2004 van Allianz overgenomen Belgische poot van Zwolsche Algemeene. ZBG was vorig jaar lang in gesprek met DBV-Winterthur over een overname van levensverzekeraar DBV, maar die aankoop ketste uiteindelijk af. Het concern praat al met nieuwe overnamekandidaten om in ons land verder te kunnen groeien.

Reageer op dit artikel