nieuws

Zalm verheugd over lease-oplossing

Archief

Minister Zalm (Financiën) is verheugd over de aankondiging dat er een principe-akkoord is bereikt tussen Dexia Bank Nederland en de Stichtingen Leaseverlies/Eegalease en de Consumentenbond, ondersteund door de Vereniging van Effectenbezitters. “Het akkoord lijkt een basis te vormen voor een snelle buitengerechtelijke oplossing van alle aandelenlease-geschillen tussen Dexia en haar afnemers”, aldus Zalm.

Het principe-akkoord lijkt ook een oplossing te kunnen zijn voor afnemers die niet zijn aangesloten bij de genoemde belangenverenigingen en voor afnemers die zijn ingegaan op eerdere regelingen van Dexia. Zalm hoopt dat afnemers het aanbod serieus in overweging zullen nemen. Met inachtneming van de geldende geheimhoudingsbepalingen zal het ministerie van Financiën meewerken aan het mogelijk maken van een toetsing van de inkomens- en vermogensgegevens van degenen die een beroep doen op de coulanceregeling. Meer informatie over het akkoord is beschikbaar op de website www.dexialease.nl.

Reageer op dit artikel