nieuws

Zalm ook bevraagd over tophypotheken

Archief

De Tweede-Kamerleden Heemskerk en Crone hebben minister Zalm (Financiën) – tegelijk met vragen over rechtsbijstandverzekeringen – ook vragen gesteld over de uitlatingen van Nout Wellink, president van De Nederlandsche Bank. Wellink waarschuwde onlangs voor het sluiten van tophypotheken met variabele rente. “Vindt u ook dat er een eind moet komen aan het gemak waarmee de banken en bemiddelaars huizenkopers een tophypotheek aanbieden?”, willen de Kamerleden nu weten.

Heemskerk en Crone willen van Zalm ook een beeld van de mogelijke gevolgen van te hoge hypotheken. Verder vrezen zij voor “een tweedeling, waarin een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking geen perspectief meer heeft op een eigen huis, danwel 30 jaar lang buitensporig hoge woonlasten moet dragen om een eigen huis te kunnen betalen”.
Tot slot vragen de PvdA’ers naar maatregelen om de verstrekking van tophypotheken tegen te gaan.

Reageer op dit artikel