nieuws

Yarden nieuwe naam voor AVVL en Nuva

Archief

De uitvaartverzekeraars en -verzorgers AVVL en Nuva gaan vanaf juni door het leven onder de naam Yarden.

Dat meldt het vakblad Uitvaart. Volgens fusiemanager Ton van de Wiel roept de naam in tests positieve associaties op als rust, warmte en vriendelijkheid. In het Hebreeuws staat de naam voor Jordaan: “Een aardige associatie met de bron van leven.” De naam is bedacht door het bureau Globrands. De introductiecampagne van Yarden moet op 17 juni van start gaan, een dag nadat de ledenvergaderingen hun definitieve handtekeningen onder het fusievoorstel zetten.
Het logo van de fusiecombinatie moet “uiterst modern” worden. “In volstrekte dissonant met de gebruikelijke uitvaart-icoontjes. Daarmee nemen we afstand van de gebrekkige kwaliteit die er in de uitvaartwereld nog te veel heerst”, aldus Van der Wiel tegenover Uitvaart. “Er moet een verschil ontstaan met dat wat we in Nederland gewend zijn op dit gebied.”

Reageer op dit artikel