nieuws

Yarden met 1.200 verzekerden in gesprek over wijziging polis

Archief

Yarden is met twaalfhonderd polishouders in gesprek over de veranderingen die de uitvaartverzekeraar in de polis heeft aangebracht.

Het gaat hierbij om verschillende groepen verzekerden die worden vertegenwoordigd door diverse organisaties, zoals de Consumentenbond die namens driehonderd leden praat, en Van Beilen Rauwerda Advocaten in Leeuwarden die 450 polishouders vertegenwoordigen. Ook zijn er gesprekken met het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).
“Wij dachten dat onze begeleidende brief bij verandering helder was, maar dat is hij kennelijk niet”, zegt woordvoerster Klaartje Caron van Yarden. “Wij hebben de gevolgen van die brief onderschat. Bovendien is hier sprake van 120 verschillende polissen die zijn opgesteld door de diverse rechtsvoorgangers van Yarden, zoals Nuva en AVVL. Als je dit in aanmerking neemt, is het ook wel logisch dat er vragen zijn.”
Yarden hoopt de gesprekken in de loop van september af te ronden.

Reageer op dit artikel