nieuws

Yarden geeft 1.6oo verzekerden oude polisvoorwaarden ‘terug’

Archief

Uitvaartverzekeraar Yarden geeft 1.600 verzekerden het recht om hun uitvaart volgens de oude polisvoorwaarden te laten regelen. “Dit zijn alle polishouders die geprotesteerd hadden tegen de nieuwe polisvoorwaarden en met wie we in gesprek waren”, aldus een woordvoerster van Yarden.

Yarden verving begin dit jaar de bestaande polisvoorwaarden door een meer variabel pakket, waarna een groep verzekerden naar onder meer de Consumentenbond en klachteninstituut Kifid stapte. Kifid vond dat Yarden het recht had om de polisvoorwaarden te wijzigen, maar adviseerde het bedrijf om tegemoet te komen aan de wensen van deze verzekerden.
In de oude polisvoorwaarden was precies vastgelegd wat Yarden bij overlijden zou betalen. In de nieuwe polis kunnen nabestaanden bepaalde onderdelen schrappen en het geld voor andere uitvaartdoeleinden gebruiken.
Reactie Bos
Inmiddels heeft ook minister Bos van Financiën zijn mening gegeven over de kwestie Yarden.”Wijzigingen in de polis kunnen in het belang van de polishouders zijn als daardoor de financiële stabiliteit van de verzekeraar wordt gediend”, aldus Bos in antwoord op kamervragen van de SP. “Het is verder niet mijn taak om een oordeel te geven over veranderingen in een polis”, aldus Bos.

Reageer op dit artikel