nieuws

WTN-vergunning voor Twenthe

Archief

De Verzekeringskamer heeft drie nieuwe vergunningen voor de Wet Toezicht Natura-uitvaartverzekeringsbedrijf (WTN) verleend. Daaronder is ook de middelgrote uitvaartverzekeraar Twenthe uit Enschede.

“Het is voor ons een raadsel dat het zo lang heeft geduurd”, stelt Twenthe-directeur Theo Heusterbrock. “Maar we zijn blij dat de vergunning er is.” Heusterbrock ontkent dat het uitstel van de vergunningverlening een solvabiliteitskwestie is geweest. “Nee, die marge is bij ons ruim voldoende.”
Uitvaartverzekering Twenthe NV (Enschede) heeft ruim 43.000 verzekerden in de boeken. Vorig jaar kwam aan periodieke premies f 3,7 mln binnen en aan koopsommen f 0,4 mln.
Tegelijk met Twenthe kreeg ook de Onderlinge Uitvaartverzekering Maatschappij Het Anker de WTN-vergunning. De Groningse verzekeringsgroep, die uitvaart als serviceproduct biedt, telt ruim 3.000 uitvaartverzekerden, goed voor een jaarpremie van f 0,3 mln.
Ontvanger van de laatste WTN-vergunning – de 29e in totaal – is de Onderlinge Begrafenisvereniging Wezep en Omstreken. De plaatselijke vereniging telt ongeveer 6.000 verzekerden en draagt de verzekeringsrisico’s volledig zelf.

Reageer op dit artikel