nieuws

WTN-vergunning voor Later en SVU Uitvaartzorg

Archief

De Verzekeringskamer heeft de 25e en 26e vergunning in het kader van de Wet Toezicht Natura-uitvaartverzekeringsbedrijf (WTN) verleend aan de maatschappijen Later en SVU Uitvaartzorg.

Natura-uitvaartverzekeringsmaatschappij NV ‘Later’ is gevestigd in Amsterdam. De maatschappij is eigendom van de Coöperatie PC, Coöperatieve Vereniging voor Uitvaartverzorging UA.
Met terugwerkende kracht en met behoud van alle rechten zijn per 1 januari 1997 de ongeveer 33.000 polissen overgedragen aan Later.
Enschede
SVU Uitvaartzorg NV heeft ruim 20.000 verzekerden in de boeken, goed voor een jaarpremie van zo’n f 0,9 mln. Directeur Hans van der Knokke is blij met de WTN-vergunning. “We hebben de vergunning eerder dan onze grotere broers in Enschede: Twenthe en Onderlingehulp. Dat is toch leuk.”
SVU Uitvaartzorg komt voort uit de in 1913 opgerichte Begrafenisvereniging Doodenzorg. De letters SVU staan voor Stichting Verenigde Uitvaartfondsen. De natura-uitvaartverzekeraar telt vier buitendienstmedewerkers en heeft verzekerden in de regio Twente, de Betuwe, Arnhem, Apeldoorn en Zwolle. “Daar hebben we vroeger steunpunten gehad”, verklaart Van der Knokke.
SVU wil volgens Van der Knokke graag zelfstandig blijven: “We hebben alle grote jongens al eens aan de deur gehad, maar we hebben niet zo’n trek in een overname door een grote uitvaartverzekeraar.”

Reageer op dit artikel