nieuws

‘Woudsend haalt hoofdprijs binnen’

Archief

De vestiging van Fortis ASR in Woudsend (150 FTE) blijft open. Dat hebben de medewerkers vorige week te horen gekregen van de directie.

De medewerkers van Woudsend hebben zeer enthousiast gereageerd op het goede nieuws. “Wij hebben de hoofdprijs in de wacht gesleept”, klonk het in Woudsend.
In maart werd uit de kring van ongerust personeel een werkgroep samengesteld. Deze heeft argumenten genoemd waarom de vestiging open zou moeten blijven. De directie liet daarop per brief weten dat “er serieus rekening gehouden zou worden met de belangen”.
Volgens Johan van der Schoot, directeur Communicatie van Fortis ASR, is er geen sprake van geweest dat de vestiging Woudsend gesloten zou worden. “Wel stond het locatiebeleid op de agenda. Onder Jacques van Ek was het duidelijk dat er altijd op drie locaties gewerkt zou worden. Vervolgens kwam Jos Baeten aan het roer te staan en dat riep bij de medewerkers opnieuw de vraag op of Woudsend wel of niet open zou blijven. Vandaar dat wij er nu heen zijn gegaan om te zeggen dat Woudsend open blijft”, aldus Van der Schoot.
Arbeidsmarkt
“Dat Woudsend gewoon open blijft heeft te maken met de goede performance van de vestiging en onze visie op de arbeidsmarkt. Wij willen niet alleen een aantrekkelijke werkgever in de Randstad zijn, maar ook nadrukkelijk in het noorden van het land”, aldus Van der Schoot. “Zeker met het oog op toekomstige arbeidsmarktontwikkelingen.”
Volgens Van der Schoot hoeft Woudsend zich over de nabije toekomst geen zorgen te maken. “Er is geen termijn verbonden aan het openhouden van Woudsend.” Over het aantal FTE’s dat uiteindelijk in Woudsend aan het werk zal blijven, kon Van der Schoot iets minder uitgesproken zijn. “Daar zijn we nog naar aan het kijken. Het werk moet zo efficiënt mogelijk verlopen.”

Reageer op dit artikel