nieuws

Woonhuis Pim Fortuyn wordt assurantiekantoor

Archief

Het voormalige woonhuis van de vermoorde politicus Pim Fortuyn is verkocht. De nieuwe eigenaren zijn Hans den Hartog en Marinus van Pommeren. Ze gaan in het huis een assurantie- en adviesbureau vestigen.

Nadat Pim Fortuyn in 2002 was vermoord, verkocht de familie het monumentale pand aan de Haagse vastgoedmagnaat Chris Thunessen. Hij wilde het alleen verkopen als de nieuwe eigenaren niets zouden veranderen aan het woonhuis en de inventaris.
De verkoopprijs van het huis is _ 1,1 mln, waarvan _ 150.000 voor de inventaris. De nieuwe eigenaren noemen zich geen LPF’ers, maar vanwege respect voor de vermoorde politicus willen ze zich sterk maken om diens erfenis te behouden. Den Hartog: “Het gaat ons niet zozeer om de politieke inhoud, maar veel meer om de markante persoon.”
van Palazzo di Pietro. Den Hartog en Van Pommeren beloven dat het pand en de inventaris voor de toekomst bewaard zullen blijven.

Reageer op dit artikel