nieuws

Woonfonds Hypotheken biedt hypotheekgever time-out

Archief

Woonfonds Hypotheken heeft in navolging van andere geldverstrekkers een aan een hypotheek te koppelen inkomensverzekering op de markt gebracht: het Time Out Plan. Behalve dekking tegen inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid en werkloosheid omvat het product ook een ongevallenverzekering en een dienstenpakket.

‘Op en top zekerheid, ook als het even tegenzit’ met die woorden brengt Woonfonds het nieuwe product onder de aandacht. Het Time Out Plan kan gekoppeld worden aan alle hypotheken van de Bosche geldverstrekker. De maximale looptijd van het plan is tien jaar.
De verzekering tegen arbeidsongeschiktheid bij inkomensverlies en (onvrijwillige) werkloosheid vormt de belangrijkste component van het pakket. Er is keus uit een netto uitkering van f 500, f 750 of f 1.000 per maand. Het maandbedrag kan gesplitst worden in twee gelijke delen, zodat ook de partner verzekerd is tegen inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. De aov-dekking is WAO-volgend.
Stapje verder
Het Time Out Plan omvat ook een ongevallenverzekering met eveneens een maximale looptijd van tien jaar. Bij blijvende invaliditeit na een ongeval bedraagt de uitkering maximaal f 100.000 ineens.
Het Woonfonds-plan gaat nog een stapje verder dan de aan een hypotheek gekoppelde inkomensverzekering van ander geldverstrekkers: het Time Out Plan biedt namelijk ook rechtsbijstand bij conflicten “die hun oorzaak vinden in en om het huis”. Hieronder vallen niet alleen conflicten met bijvoorbeeld de vorige eigenaar, maar ook een conflict met de leverancier van het bankstel, aldus Woonfonds. Gedurende het eerste jaar na aankoop van de woning kan de verzekerde een beroep doen op juridische hulp. Er geldt geen wachttijd.
Dienstenpakket
Tot slot omvat het Time Out Plan nog een dienstenpakket dat onder meer bestaat uit: 15% korting op de huur van een verhuiswagen of op een volledig verzorgde verhuizing, 10% korting op een beveiligingsinstallatie of een brandbestrijdingspakket. Ook kan men een beroep doen op een zogenaamde klusservice, waarbij Woonfonds 5% korting biedt op de eerste zestien klusuren.
Koopsom
Het Time-Out Plan wordt betaald in de vorm van een koopsom, die meegefinancierd kan worden met de hypotheek. Afhankelijk van de gekozen netto-uitkering per maand, bedraagt de koopsom f 5.645 (bij f 500), f 7.170 (bij f 750) en f 8.745 (bij f 1.000). In eerste instantie kan het product alleen gekoppeld worden aan nieuwe (Woonfonds)hypotheken. “Over enige tijd zal het ook beschikbaar komen voor bestaande klanten”, verzekert Woonfonds.

Reageer op dit artikel