nieuws

Woekerpolisclaim klopt bij Kifid aan met klacht Opmaat-hypotheek

Archief

De Stichting Woekerpolis Claim en de Vereniging Consument & Geldzaken gaan aan klachteninstituut Kifid enkele voorbeeldzaken voorleggen over de Opmaat Hypotheek van Rabobank.

Tros-programma Radar heeft het product al enkele weken onder vuur, omdat klanten onvoldoende zouden zijn voorgelicht over de wijze waarop de overlijdensrisicopremie bij deze hybride hypotheek betaald wordt. Aan het opgebouwde spaar- en beleggingstegoed wordt maandelijks de benodigde premie voor de risicodekking onttrokken. Volgens Radar is dat niet aan klanten verteld en is het spaardeel daarmee geen spaardeel meer, omdat de opbrengst ervan niet vaststaat.
Rabobank ziet niets in een collectieve actie waarbij aan klagende klanten tegemoet wordt gekomen en bespreekt de situatie individueel met Opmaat-klanten.
Misleidend
“Wij nemen geen genoegen met de weigering van Rabobank om collectief overleg te voeren over de klachten over misleiding bij het sluiten van dit product”, aldus de beide instanties. “Uit dossieronderzoek blijkt dat Rabobank klachten over de tot december 2006 gehanteerde offerte en brochure afwijst.” Mogelijk wordt ook een procedure gestart bij de rechter om de offerte en brochure misleidend en daarmee onrechtmatig te laten verklaren.

Reageer op dit artikel